

—18 OCT 2018— EU AND THE PHILIPPINES:

Jointly Pursuing Competitiveness for Inclusive Growth

EU-PHILIPPINES BUSINESS SUMMIT 2018

Solaire Resort and Hotel, Paranaque 18 October 2018

DRAFT PROGRAM

TIME	DURATION	ACTIVITY			
7:15 – 8:15 AM	1 hr	Breakfast and Registration			
8:15 – 8:20 AM	5 mins	Welcome Remarks Guenter Taus (CONFIRMED) Steering Committee Chairperson, EU-Philippines Business Network (EPBN)			
8:20 – 8:30 AM	10 mins	Opening Message: The EU and the Philippines through the Years H.E. Ambassador Franz Jessen (CONFIRMED) Ambassador, Delegation of the European Union to the Philippines			
8:30-8:35 AM	5 mins	Introduction of Key Speakers: Atty. Kareen Fe Pioquinto – Enriquez (CONFIRMED) Advocacy Manager, EPBN			
8:35 - 8:45 AM	10 mins	Keynote Speech: Philippine Roadmap Towards Competitiveness and Inclusive Growth Dr. Ernesto Pernia (CONFIRMED) Secretary, National Economic and Development Authority			
	INFRASTRUCTURE				
8:45 - 8:55 AM	10 mins	EPBN Objectives, Achievements and Recommendations: INFRASTRUCTURE Mr. Michael Raeuber (CONFIRMED) Infrastructure Committee Chair, EPBN			
8:55 -9:00 AM	5 mins	Industry presentation Eyad Zahra (CONFIRMED) Community Director, WeWork Southeast Asia			
9:00 - 9:10 AM	10 mins	Speech: Sec. Ramon Lopez (CONFIRMED) Secretary, Department of Trade and Industry			
9:10 – 9:20 AM	10 mins	Speech: Cong. Arthur Yap, PhD (CONFIRMED) Deputy Speaker, House of Representatives			
9:20 - 9:50 AM	30 mins	Open Forum NEDA Sec. Ernesto Pernia DTI Sec. Ramon Lopez Cong. Arthur Yap, PhD EPBN Infrastructure and Committee Chair Michael Raeuber WeWork Community Director Eyad Zahra OECD Economist and Policy Advisor Tihana Bule			
9:50- 9:53 AM	3 mins	Photo Opportunity & Handover of the full set of EPBN Advocacy Papers			





18 OCT 2018

EU AND THE PHILIPPINES: Jointly Pursuing Competitiveness for Inclusive Growth

9:53 - 10:03 AM	10 mins	Coffee Break			
	RETAIL TRADE				
10:03 - 10:13 AM	10 mins	EPBN Objectives, Achievements and Recommendations: RETAIL TRADE LIBERALIZATION Guenter Taus (CONFIRMED) Steering Committee Chairperson, EPBN			
10:13 - 10:18 AM	5 mins	Presentation Stephanie Venuti (CONFIRMED) Policy Advisor – Responsible Business Conduct, Organisation for Economic Cooperation and Development			
10:18 - 10:28 AM	10 mins	Speech: Empowering Consumers through Retail Trade Liberalization: A Legislative Perspective Sen. Sherwin Gatchalian (CONFIRMED) Economic Affairs Committee Chairperson, Philippine Senate			
10:28 - 10:53 AM	25 mins	Open Forum Sec. Ramon Lopez Sen. Sherwin Gatchalian Cong. Arthur Yap, PhD EPBN Steering Committee Chairman Guenter Taus OECD Policy Advisor Stephanie Venuti			
10:53 - 10:56 AM	3 mins	Photo Opportunity & Handover of full set of EPBN Advocacy Papers			
ENVIRONMENT AND WATER					
10:56 - 11:06 AM	10 mins	EPBN Objectives, Achievements and Recommendations: ENVIRONMENT AND WATER Mr. Christopher Matthew Ilagan (CONFIRMED) Environment and Water Committee Member, EPBN Chair-Elect, Philippine Water Partnership (PWP)			
11:06 -11:16 AM	10 mins	Speech: Cong. Dakila Carlo Cua (CONFIRMED) Chairperson, House of Representatives Committee on Ecology			
11:16 -11:26 AM	10 mins	Speech: Atty. Jonas Leones (CONFIRMED) Undersecretary, Department of Environment and Water			
11:26 - 11:51 AM	25 mins	 Open Forum Cong. Dakila Carlo Cua DENR Usec. Jonas Leones EPBN Environment and Water Committee Member and PWP Chair-Elect Mr. Christopher Matthew Ilagan OECD Policy Advisor Stephanie Venuti Sebigas Sales Manager South East-Asia Engr. Marcello Barbato 			
11:51 - 11:54 AM	3 mins	Photo Opportunity & Handover of EPBN Advocacy Papers on Environment & Water and Renewable Energy			
11:54 AM - 12:54 PM	1 hr	Networking Lunch			

EU-PHILIPPINES BUSINESS NETWORK





-18 OCT 2018

EU AND THE PHILIPPINES: Jointly Pursuing Competitiveness for Inclusive Growth

HEALTHCARE				
		EPBN Objectives, Achievements and Recommendations: HEALTHCARE		
12:54 – 1:04 PM	10 mins	Mr. Lih Chyun Yeong (CONFIRMED)		
		Co-chairperson, EPBN Healthcare Committee		
		Industry presentation		
1:04 - 1:09 PM	5 mins	Mr. Andrew Wong (CONFIRMED)		
		Chief Health Officer, Prudential Corporation Asia		
		Speech:		
1:09 - 1:19 PM	10 mins	Atty. Herminio Harry L. Roque, Jr. (CONFIRMED)		
		Presidential Spokesperson, Office of the Presidential Spokesperson		
		Former Congressman		
		Open Forum		
1:19 - 1:44 PM	25 mins	 EPBN Healthcare Committee Co-Chair Lih Chyun Yeong Prudential Corporation Asia Chief Health Officer Andrew Wong 		
		Presidential Spokesperson Atty. Herminio Harry L. Roque, Jr.		
1:44- 1:49 PM	5 mins	Photo Opportunity & Handover of EPBN Advocacy Papers on Healthcare		
TAX AND FINANCIAL SERVICES				
		EPBN Objectives, Achievements and Recommendations: TAX & FINANCIAL		
1:49 - 1:59 PM	10 mins	SERVICES		
1.49 - 1.59 PIVI	10 1111115	Atty. Anthony Amunátegui Abad (CONFIRMED)		
		Chairperson, EPBN Free Trade Agreement Committee		
		Speech: On Tax Reform Package 2 and its Implications to the EU-PH Business		
1:59 – 2:09 PM	10 mins	Community Hon. Ma. Teresa Habitan (CONFIRMED)		
		Assistant Secretary, Department of Finance		
		Speech: Revolutionising Economic Zones and Position on the TRABAHO Bill		
2:09 – 2:54 PM	45 mins	BGen. Charito B. Plaza MNSA, PhD (CONFIRMED)		
2.03 2.341101	43 111113	Director General, Philippine Economic Zone Authority		
		Open Forum		
0.54 0.51		EPBN FTA Committee Chair Atty. Anthony Anthony Abad		
2:54 – 3:24 PM	30 mins	PEZA DG BGen. Charito B. Plaza MNSA, PhD		
		DOF Asec. Ma. Teresa Habitan		
3:24 – 3:29 PM	5 mins	Photo Opportunity & Handover of the full set of EPBN Advocacy Papers		
		Introduction of Closing Keynote Speaker:		
3:29 -3:34 PM	5 mins	Atty. Kareen Fe Pioquinto – Enriquez (CONFIRMED)		
		EPBN Advocacy Manager		
3:34-3:44 PM		Closing Keynote Speech		
	10 mins	Cong. Gloria Macapagal-Arroyo (TO BE RE-CONFIRMED)		
		Speaker, House of Representatives		
3:44 - 3:50 PM	6 mins	Photo Opportunity & Handover of EPBN Advocacy Papers		

Master of Ceremonies and Moderator: Ms. Cathy Yang, ABS-CBN News Channel Anchor and Managing Editor



